Marinbiolog sökes

Kom och jobba med oss!

Vi söker ny medarbetare med akademisk examen i marinbiologi/ekologi eller miljövetenskap.

Kort beskrivning av Marine Monitoring

Marine Monitoring genomför bedömningar av miljökvaliteten i havet och vår verksamhet syftar till att upptäcka olika ekologiska effekter som en miljöförändring kan medföra. Inom vår verksamhet genomför vi bland annat inventeringar i marina områden, marina övervaknings- och kontrollprogram samt utredningsarbeten i samband med byggnationer i havet och vid tillståndsprövning. Vi ser det som en mycket viktig uppgift att kunna ge kvalificerade råd så att negativa miljöförändringar minimeras eller att effekterna kan kompenseras genom alternativa åtgärder. Inom företaget arbetar vi självständigt så väl som tillsammans för att lösa våra uppgifter med hög kvalitet. Under åren har vi inriktat oss på olika huvudområden och vi strävar efter att ständigt utöka och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Vid provtagning och bedömning av marin miljö tillämpas modern teknik och nationella standardiserade metoder, och resultaten presenteras i lättbegripliga och överskådliga rapporter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och rapportering av projekt samt att aktivt verka för att nya projekt/uppdrag tillförs företaget. En central del är att utvärdera resultat från marina undersökningar och utifrån detta utföra olika typer av bedömningar som redovisas skriftligt i rapportform. Utöver kontorsarbete förekommer även laborativa arbetsmoment och fältarbete. Fältarbete kan innebära arbete flera dagar i följd till havs eller på annan ort än Lysekil. Arbetet sker ofta i nära samarbete med övriga anställda inom företaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och lösningsorienterad och som kan arbeta i nära samarbete med våra kunder. Du ska ha erfarenhet av analysarbete av biologiska data och rapportskrivning och vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt är van vid att arbeta självständigt och i grupp. Akademisk examen inom marinbiologi/ekologi eller miljövetenskap, liksom arbetslivserfarenhet av projektledning eller motsvarande är ett krav. Kunskap inom modellering och statistiska metoder samt kompetens inom dykning (S30, dykledare) är meriterande. Stort värde sätts också på erfarenhet av att utföra miljökonsekvensbedömningar och erfarenhet av myndighetsarbete. I tjänsten förekommer periodvis fältarbete vilket även ställer krav på flexibilitet, körkort och god sjövana.

Placering: Lysekil

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: 1 november eller enligt överenskommelse

 

Kontaktpersoner från 9 augusti och framåt

Sandra Andersson (projektledare), 072 733 8981 (kl. 13.00 -15.00)

Marina Magnusson (projektledare och administratör), 070 256 5551 (kl. 13.00 -15.00)

Leif Pihl (delägare), 070 515 0195 (kl. 13.00 -15.00)

 

Notera att vi har semester fram till den 9 augusti och att vi därefter kommer att vara ute i fält och kan vara svåra att nå, om ni inte får svar så skicka ett sms så ringer vi upp när vi har möjlighet.

 

Välkommen med din ansökan (personligt brev med CV) elektroniskt till info@marine-monitoring.se senast den 1 september. Ansökningar kommer att utvärderas löpande.

Marine Monitoring AB | Strandvägen 9 | 453 30 Lysekil | +46(0)523-101 82 | info@marine-monitoring.se